top of page
  • Writer's pictureJohanna Novák

Lehtijutulla rohkeutta esiintymiseen...?


Pro gradu -työni valmistui toukokuussa, ja nyt elokuussa se ilmestyi vihdoin myös Turun yliopiston kirjaston tietokantaan. Sen voi siis löytää myös sieltä, hakemalla ihan gradutyön nimellä, Improvisaatiolla rohkeutta esiintymiseen? Opettajaksi opiskelevien kokemuksia improvisaatiokurssilta. Suora linkki työhöni on tämä: http://www.doria.fi/handle/10024/143453

Samalla kun kävin pitkästä aikaa työtäni läpi kesätauon jälkeen ja kirjoittelen aiheeta uutta lehtijuttua, tämä artikkeli viime syksyltä tuli vastaan:

Lännen Median toimittaja Marjaana Lahola halusi haastatella minua esiintymisjännityksestä ja improvisaation käytöstä siihen liittyen. Juttu julkaistiin ainakin Turun Sanomissa, Aamulehdessä, Kalevassa ja Keskipohjanmaa-lehdessä elo-syyskuussa 2016. Artikkelista tuli hyvä, ja näytellyt kuvatkin ihan onnistuivat osoittamaan, miltä jännittävä ihminen saattaa näyttää. Olen ylpeä, että astuin mediankin eteen tässä aika arassa aiheessa, joka on tabukin monelle. Jännittämistähän ei saisi näyttää. Nyt annoin sille kasvoni.

Väitän, että lehtijutun teko oli omiaan auttamaan oman esiintymisjännityksen kanssa vähän eteenpäin. En olisi uskonut, mutta näinhän se menee. Kannattaa joskus rikkoa rajoja, tehdä jotain, mitä ei muuten tekisi. Ja puhua asioista avoimesti. Myös siitä jännityksestä. Katsojat ja lukijat ovat esiintyjän puolella, lähes poikkeuksetta! Jälkikäteen tästä tuli vielä parempi mieli kun viime vuonna, kun vielä kainostelin artikkelin katsomista itse. Ihan turhaan! Hyvä minä.

Kuva: Emmi Backman

29 views0 comments
bottom of page