top of page
  • Writer's pictureJohanna Novák

Energiakeskus ILO on avattu!

Updated: Oct 17, 2020


Vuoden 2020 alussa olen hypännyt oman yritykseni puikkoihin 100 %:sti, tarkoituksenani elää 100 %:sti oman näköistä elämää. Se on tavoitteeni myös asiakkaiden kanssa, joita haluaisin auttaa löytämään sellaisen elämän, jota he ovat tavoitelleet, syystä tai toisesta siinä vielä onnistumatta. Käytän työssäni kahta menetelmää: koulutan soveltavaa improvisaatiota ja tarjoan tehokkaita BodyMind Energy Balancing Method -energiahoitoja. Tavoitteenani on auttaa asiakkaita purkamaan sellaisia vanhoja sosiaalisia rooleja, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan asiakkaan elämässä. Näitä voi olla esimerkiksi sosiaaliset jännitykset, ahditukset ja pelot sekä kiusatun tai kiusaajan rooli. Toisaalta niitä on myös sairaudet ja krooniset kivut ja stressi, joiden kanssa olemme vain oppineet pärjäämään. Mutta tarvitsisiko elämän olla ainaista kipua, ahdistusta ja stresssiä? No ei, ei ollenkaan. Päin vastoin! Voit elää unelmiesi elämää aivan varmasti.


Soveltavaan improvisaatioon tutustuin itse vuonna 2003, ja kokemus oli silmiä avaava: tämä työkalu antaa hurjasti rohkeutta omaan esiintymisjännitykseen opettajana - mistä tätä saa lisää?! Olen kouluttanut soveltavaa improvisaatiota erityisesti opettajien ja muiden esiintyvien ammattilaisten työkaluksi vuodesta 2016 Turun yliopiston OKL:ssä ja Avoimessa yliopistossa sekä yrittäjänä tukemaan vuorovaikutustaitoja mm. Turun kaupungin korkeakouluopiskelijoille sekä osana kiusaamisen vastaista KiVa Koulu ohjelmaa. Soveltavan improvisaation tarkoitus on auttaa asiakasta pääsemään peloistaan yli ja muuttamaan omaan käyttäytymistään vuorovaikutustilanteissa itselleen edukkaimmiksi ja voimaantumaan, uskomaan itseensä enemmän. Yhdessä leikkimisellä ja nauramisella on todettu tutkimuksissakin olevan lukuisia terveysvaikutuksia vähentäen mm. stressiä ja lisäten resilienssien pärjätä paremmin epämukavuusalueella. Lisäksi yhdessä nauraminen yhdistää ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, jollaista et välttämättä ole koskaan elämässäsi kokenut. Kouluttajana minulle on tärkeää olla läsnä kurssilaisilleni, kuunnella heitä aktiivisesti, tukea heidän itsemyötätuntoaan, ja kehua ja kannustaa koko sydämestäni jokaisesta pienestäkin itsensä ylittämisestä. Turvallisen ilmapiirin rakentaminen on kaiken a ja o, joten kursseillani kaikilla on varmasti hyvä olla.


Energiahoitoihin tutustuin itse vuonna 2017 ja reikihoitoja olen tehnyt syksystä 2018 lähtien. Olen itse saanut hoidoista merkittävän avun ja tuen niin kehon kuin mielen terveyteen, joten janosin lisää menetelmiä, miten voisin auttaa muita vieläkin tehokkaammin. 2019 loppuvuodesta valmistuin Suomen Energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method -hoitajaksi, joka on täyttänyt omat toiveeni erittäin kattavasta menetelmästä auttaa ihmisiä heidän monenlaisissa haasteissaan. Energiahoitajana olen lämmin, keskusteleva ja intuitiivinen; sovellan myös pedagogista osaamistani, jotta asiakas saa hoidoista parhaan mahdollisen avun tehokkaasti. Hoidan myös lemmikkejä, jolloin omistaja saa hoitoa samalla - ja päin vastoin! Tarkempi kuvaus BodyMind Energy Balancing Methodista löytyy täältä: https://suomenenergiahoitajat.fi/bodymindenergybalancingmethod


Nyt alkuvuodesta 2020 perustin Energiakeskus ILO:n jotta voin palvella paremmin asiakkaitani. Nimi on tärkeä osa identiteettiä, joten huoneen nimen alku viittaa kehossamme sijaitseviin energiakeskuksiin, joissa olevat tukokset vaikuttavat fyysisessä kehossamme sairauksina, kipuina ja ahdistuksina. BodyMind Energy Balancing Method on tehokas menetelmä purkamaan kehoon jäänyttä kroonista stressiä ja jännitystä, jotta kehon energiavirtaukset pääsisivät soljumaan vapaasti ja elinvoimaisesti. ILO on nimessä siksi, että se on erittäin korkeavärähteistä energiaa, joka vapauttaa stressiä tehokkaasti. Energiahoidoilla ja improvisaation yhdessä nauramisella on siis valtavasti yhteyttä! Hoidoissanikin ilo ja nauru ovat pääroolissa!


Energiakeskus ILO sijaitsee Turun satamassa, osoitteessa Satamakatu 14, 2. krs. Sinne pääsee kätevästi bussilla nro 1 ja omalle autolle löytyy vierestä ilmaisia parkkikiekollisia kadunvarsipaikkoja. Toimistorakennuksen alaovi on auki klo 18:00 asti. Tule toisen kerroksen naulakoille odottamaan hoitoasi. Hoitohuoneen ikkunasta näkyy historiallisen komea Turun linna. Tervetuloa! Toistaiseksi teen tilassa vain energiahoitoja, mutta samassa tilassa varmasti myös improillaan, ilmoitan siitä erikseen.


Varaa aikasi 75 minuutin BodyMind Energy Balancing Method -hoitoon Turussa tai etänä soittamalla 050-3612147.


Mitä energiahoitaminen on? Lue kattava vastaus täältä: https://suomenenergiahoitajat.fi/mita-energiahoitaminen-on


137 views0 comments
bottom of page