© 2019 Johanna Novák

 

johanna.m.novak (a) gmail.com

Tmi Johanna Novák

Y-tunnus 2879326-8

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

Puh. +358-50-361 2147

Uudistunut Turun kaupunginteatteri avasi ovensa...

September 13, 2017

Pääsin pressitilaisuuteen ennakkoon tutustumaan kolme vuotta remontissa olleeseen Turun kaupunginteatteriin, ja olipa hienoa. Ehkä mielenkiintoisin kokemus oli nähdä mitä teatterin lavasteissa oikeasti tapahtuu: miltä näyttää maskeeraushuone, puvustamo, kankaiden väärjäämö, lavastamo sekä puutyö- ja metalliverstas tässä mittakaavassa. Verstaan tilat olivat avaria, koska lavasteet ovat suuria ja koko kokonaisuuden liikuteltavuutta oli mietitty tarkkaan: mihin kerrokseen tavarat tuodaan ja miten ne saadaan helpoiten lavalle. Kokonaisuudessaan tiloihin oli tullut paljon teknisiä uudistuksia, ja kokonaan yksi uusi näyttämö, Pieni näyttämö.

 

Puvustamossa oli otettu käyttöön mahdollisuus ommella pitkää kangasta myös lattialla. 

 

 

 

 

 

Päänäyttämön taakse oli nyt tullut takanäyttämö, joka teki näyttämöstä huomattavasti edeltäjäänsä suuremman. Teatteri tuntui muutenkin saaneen lisää tilaa, ja on ehkä tällä hetkellä Suomen uudenaikaisin teatteri, vanhoissa raameissa tosin. Vanhoja Kupittaan saven ulkolaattoja oli hienosti uudelleen käytetty sisätiloissa, joten sisälläkin oli vanhaa särmää nähtävillä.

 

 

Teknisistä ominaisuuksista meille kertoi Turun Kaupunginteatterin tekninen päällikkö Juhani Koski.

 

Syksyn aloittaa musikaali Viimeinen laiva, joka sopii kuin nenä päähän laivanrakennuksen suurkaupunkiimme. Mutta se esitys, mikä tulee seuraavana, pistää kyllä odottamaan. Seitsemän veljestä. Palaa. Turkuun. Marraskuussa. Ajjjaijai! Ehkä jotkut sen "alkuperäisen" Seitsemän veljestä näytelmän nähneet eivät halua nähdä tätä uutta, kenties sen koetaan rikkovan jotain pyhää. Mutta tämä on aikansa kuva, kuin myös edeltäjänsä, vaikka samasta tarinasta kertovatkin. Mielenkiintoista nähdä Seitsämän veljestä lavalla!

 

Kuvat: Johanna Novák

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blogin kirjoittaja Johanna Novák on kahden lapsen äiti, ympäristötekniikan DI, aineenopettaja ja luokanopettaja, joka hurahtanut luonnontieteiden kautta draamaan, erityisesti improvisaatioon, ja löytänyt siitä itsensä. Johanna sekä harrastaa että kouluttaa improvisaatiota.

Näyteikkuna

Kun sanot ei, on se aina menetetty mahdollisuus.

April 27, 2019

1/10
Please reload

Arkisto
Please reload

Tagit
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now