top of page
  • Writer's pictureJohanna Novák

Hyvää ystävänpäivää monenlaisen yhteistyön merkeissä


Mitenkäs tämä aika näin vierähti sitten syyskuun. Vaikka blogi on ollut hiljainen, vuosi 2019 on alkanut toiminnan täyteisenä - täynnä innostavia ja ehdottoman hauskoja asioita!

No, mIkä meisinki?

Impron osalta käynnissä on tällä hetkellä täysi kurssi Improvisaatiolla rohkeutta työelämään - ihan mahtava porukka! Täältä löytyy lisätietoa kurssista, joka tulee myös syksyn 2019 avoimen yliopiston kurssikalenteriin.

Maaliskuussa pärähtää käyntiin Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyössä toteutetut Vuorovaikutustaitoja opiskelun tueksi -kurssit, jotka toteutan yhdessä Turun Ammattikorkeakoulun, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS), Turun yliopiston ylioppilaskuntien yhdistyksen (TYY) sekä Nyyti ry:n kanssa - huikea tiimi koossa ja jännittävä vuosi tulossa! Tapahtuman fb-mainos löytyy täältä ja ilmoittautua voi suoraan täällä. Mainonta alkoi kunnolla juuri, joten ilmoittaudu mukaan jos olet Turun alueen korkeakouluopiskelija!

Sitten on tulossa online-improa kv-asiakkaille! Siitä kokemuksesta kerron mielelläni myös täällä, on ensimmäinen oma veto laatuaan. Osallisena olen päässyt olemaan, kiitos Raymond van Drielin ja Applied Improv Networkin yhteistyön. Aika siistiä!

Missäs sitä on oltu?

Viimeisen viikon aikana olen käynyt seminaareissa puhumassa improvisaatiosta yläkoulun ryhmäyttämisessä, kokemuksia syksyn pilotista. On ollut mahtava saada kuulla ja jutella asiasta niin monen eri alan asiantuntijan kanssa.

Viimeksi tänään olin puhumassa Kulttuurin ja terveyden tutkimusyksikön järjestämässä tutkimusseminaarissa aiheesta ja paikalla oli monta terveydenhoitoalan asiantuntijaa ja huomasimme mm. yhteistyöhön saumoja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa, josta meille piti toisen esitelmän erikoistutkija Päivi Känkänen aiheesta Teatteri koulukodeissa. Kokemus siellä oli niin kannustava, että miksei teatteri tai impro toisi sitä samaa perinteisiin peruskouluihinkin, ihan varmasti. Katsotaan kuinka laaja prokkis tästä tulisi.

Eilen taas esittelin pilotin tuloksia omalle porukallemme, ja uusia ajatuksia tutkimuksen kehittämisestä nousi taas esille - kiitos psykologian alan ammattilaisten eli kolleegojeni. Viime perjantaina puolestaan sain tukea draamakasvatuksen asiantuntijoilta. Pidin esitelmän Ainedidaktisessa symposiumissa, jossa kuulin itse Kehu-ohjelman työstä ja meillähän on paljon yhteistä. Ehkä KiVan ja Kehun välille syntyy yhteistyötä? Nimet ja konteksti - koulu, oppilaiden ja opettajan välinen hyvä ja kunnioittava vuorovaikutus - osuisivat niin hyvin yhteen.

Puhumattakaan siitä yhteistyötä, mitä teimme Symposiumia ennen. Olemme tehneet oikein mukavaa tutkimusyhteistyötä tohtoriopiskelijakollegani Sirke Seppäsen kanssa, joka myös tutkii improvisaation vaikutuksia esiintymisjännitykseen. Häneltä juuri tuli aiheeseen liittyen ensimmäinen artikkeli, jossa minunkin nimeni vilahtaa! Katso jos löydät. ;) Mutta improvisaatiolla ON vaikutusta. Siksi tarvitaan tutkimusta, ja se motivoi jatkamaan tutkimuksen parissa.

Yhteistyötä on myös viritelty mm. Tampereen suuntaan, jossa tutustuin Improvisaatioteatteri Snorkkelin Jenna Teinilään. Hänkin tutkii improvisaatiota ja yhteistyökuviota viriteltiin heti hänen oivan TosiSatu -improvisaatioteatteria lapsille työpajan jälkeen.... :)

Jätä jälkesi!

Yhteistyöteemaa pohtiessani totean, että ei koskaan tiedä mihin mikäkin jälki johtaa -

ehkä lähdet itse seuraamaan jotain polkua, mutta voi olla, että kohtaat tielläsi monia samaan suuntaan meneviä, tai joku lähtee kävelemään jälkiäsi sinun perässäsi!

Tänään tein myös yhden asian, mitä olen ehkä liiankin kauan odottanut. Tein toiminimelleni sen ansaitsemat facebook-sivut, joihin pääset tutustumaan täältä.

Pitää jättää jälki, jotta joku voisi sattumalta löytää minut ja minä hänet. Vai onko mikään oikeasti sattumaa? :)

29 views0 comments
bottom of page